Τρίτη 9 Απριλίου 2024

O Γιώργος Παππάς για 5η χρονιά Πρόεδρος της Ένωσης Ξένου Τύπου στη Γερμανία

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία, Γιώργος I. Παππάς, εξελέγη για 5η συνεχή χρονιά πρόεδρος της Ένωσης Ξένου Τύπου στο Βερολίνο (VAP). Η Ένωση «VAP» έχει σήμερα εγγεγραμμένα σχεδόν 367 μέλη, ανταποκριτές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων ΜΜΕ από 60 και πλέον χώρες του πλανήτη που είναι διαπιστευμένοι στη Γερμανία

Στο 7μελές Προεδρείο της Ένωσης εκλέχτηκαν επίσης: αντιπρόεδρος η Melissa Eddy (ΝΥΤ/ΗΠΑ), ταμίας ο Rob Savelberg (De Telegraaf/Ολλανδία). Τα υπόλοιπα 4 μέλη του Προεδρείου είναι ο Tomasz Lejman (TV Polsat Πολωνία), η Ursula Moreno (DW Λατινική Αμερική), η Maria-Paz Lopez Rodriguez (La Vanguardia, Ισπανία), Pascal Tibaut (RFI, Γαλλία). 

Η Ένωση «VAP» είναι η αρχαιότερη δημοσιογραφική Ένωση στη Γερμανία, λειτουργεί αδιάκοπα από το 1906. Έλληνες πρόεδροι της Ένωσης VAP διετέλεσαν επίσης ο Βάσσος Μαθιόπουλος το 1969 και ο Τάσος Τέλλογλου το 1996. 

Η επανεκλογή του Γιώργου Παππά για 5η συνεχή θητεία στη θέση του προέδρου της ιστορικής Ένωσης VAP είναι δείγμα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των ξένων ανταποκριτών της Γερμανίας στην προσφορά της VAP στην καθημερινή μάχη της ενημέρωσης. 

https://www.vap-deutschland.org/auslandspresse/vap/geschichte.php


Δεν υπάρχουν σχόλια: