Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΟΕΚ: ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΚ αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση ενός νέου θεσμού, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ομοσπονδίας , ώστε να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τρέχοντα θέματα με τις Κοινότητες-μέλη της ΟΕΚ. Ο θεσμός αυτός, η «Παγγερμανική Συνδιάσκεψη των Προέδρων Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας», συστήνεται με μέλη τους/τις Προέδρους ή έναν αντιπρόσωπό τους. Οι συνδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία ή δύο φορές τον χρόνο ή όποτε η τρέχουσα επικαιρότητα το καθιστά απαραίτητο, μετά από πρόσκληση της ΟΕΚ.

Προσκαλεί, λοιπόν, στην πρώτη συνδιάσκεψη την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024, ώρα Γερμανίας 18:00, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, με την εξής Ημερήσια Διάταξη

1) Ενημέρωση και συζήτηση για την συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων στις επικείμενες Ευρωεκλογές με την επιστολική ψήφο, μέσα από την ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Θα συμμετάσχει ο υπεύθυνος Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κύριος Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

2) Ενημέρωση και συζήτηση για το επικείμενο συνέδριο της ΟΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2024.

3) Ενημέρωση και συζήτηση για τις δραστηριότητες, τις αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ, τα ενημερωτικά δελτία, καθώς και για την διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της ΟΕΚ.

4) Διάφορα.

Στην συνδιάσκεψη προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς και μέλη της Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: