Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εκκληση της κ.Ζαχαράκη προς το Δίκτυο NRW , για βοήθεια στους μετανάστες της Λέσβου.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,
αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

κάθε χρόνο επισκέπτομαι μαζί με την οικογένεια μου το όμορφο ελληνικό νησί της Λέσβου. Ο άνδρας μου κατάγεται από το νησί κι εκεί συναντιόμαστε με πολλούς φίλους και συγγενείς. 
Λόγω της παρουσίας προσφύγων στην Λέσβο, το νησί της Σαπφούς αναφέρεται συχνά στις ειδήσεις από τα γερμανικά ΜΜΕ. Η Λέσβος είναι εδώ και μερικά χρόνια η πύλη προς την Ευρώπη για πολλούς πρόσφυγες  και γι’ αυτό καταφθάνουν στο νησί αυτήν την περίοδο πάνω από 1000 άτομα ημερησίως. 

Ως κυρίως απασχολούμενη στον τομέα της μετανάστευσης και ως ενασχολούμενη με τα κοινά στην πόλη του Ζόλινγκεν, δεν μπορώ προσωπικά εγώ, αλλά και η οικογένεια μου, να κάνουμε διακοπές ανέμελα, χωρίς να μας απασχολήσει η τρέχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες.  

Ήδη την περσινή χρονιά προετοιμάσαμε και μοιράσαμε μικρά πακέτα με νερά, μπισκότα, ψωμί και ελιές για τους πρόσφυγες, που μόλις κατέφθαναν και περίμεναν στον καύσωνα κατά την διάρκεια της εγγραφής τους.  Αυτή η μικρή βοήθεια φάνηκε να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους άρτι-αφιχθέντες πρόσφυγες. Το επαναλαμβανόμενο  „Ευχαριστούμε lady, ευχαριστούμε lady“ ηχεί ακόμα στα αυτιά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ, που παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμα αρκετοί, οι οποίοι βοηθούν εθελοντικά τους πρόσφυγες.   

 Ενόψει της τρέχουσας κατάστασης κι εφόσον θα είμαι εκεί για διακοπές, θα ήθελα να οργανώσω καλύτερα φέτος την μικρή μου αυτή συμβολή. Με την Διακονία του Ζόλινγκεν ετοιμάζουμε μία αίτηση για να λάβουμε μία οικονομική βοήθεια, ώστε με διάφορες ΜΚΟ της περιοχής να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. 
Εκτός αυτού, θα ήθελα επίσης να ρωτήσω κι εσάς, σαν συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εάν μπορείτε να συνδράμετε στην «δράση καλοσωρίσματος στην Λέσβο» με έστω ένα μικρό χρηματικό ποσό γιά ένα ή περισσότερα πακέτα «καλοσωρίσματος». Είτε να βοηθήσετε οικονομικά στην συγκέντρωση σκηνών στην Λέσβο. 

Ύστερα από αντίστοχη δήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε σκηνές για την διαμονή των προσφύγων. Όλες οι ρεζέρβες για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και γι΄αυτό το θέμα υπάρχει ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης. 
Σε περίπτωση  λοιπόν, που θέλετε να συμβάλετε με κάποιο χρηματικό ποσό, μπορείτε να καταθέσετε το ποσό αυτό στον τραπεζικό λογαριασμό της  Διακονίας της Ευαγγελικής εκκλησίας του Ζόλινγνκεν (Diakonischen Werkes des Ev. Kirchenkreises Solingen) γράφοντας:  „Willkommensaktion für Flüchtlinge auf Lesvos“ (Stadtsparkasse Solingen: IBAN: DE 45 3425 0000 0000 028803)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμβολή σας.  
Με εκτίμηση,
Ιωάννα Ζαχαράκη 
Δημοτική σύμβουλος του δήμου Ζόλινγκεν 



Πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Λέσβο: 
 https://www.youtube.com/watch?t=11&v=SaKoHS21Ya4 
 http://www.huffingtonpost.de/2015/06/22/lesbos-griechenland-zusammenbricht_n_7634340.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: