Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Επιστολή-καταπέλτης του Συλλόγου Γονέων Δημ.Σχολείου Ντίσελντορφ

Άμεση αντίδραση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ντίσελντορφ για τα κενά που εμφανίστηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα της σχολικής χρονιάς.
Η επιστολή που έστειλαν στον Γενικό Γραμματέα αναφέρει:
Σήμερα 12 Αυγούστου 2015 στο δημοτικό μας σχολείο χτύπησε το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.
Μαθητές και γονείς με λαχτάρα, προσδοκώντας την έναρξή της, φτάσαμε στο προαύλιο του σχολείου με χαρά και λίγο αργότερα επιστρέψαμε σπίτια μας γεμάτοι θλίψη και στεναχώρια. Προσποιούμενοι οι γονείς, πως σε λίγες μέρες οι δάσκαλοι θα βρίσκονται στις αίθουσες, τα παιδιά μας πιστέψανε και χαμογελάσανε ξανά. Γνωρίζετε προσωπικά, ως εκπαιδευτικός, πως τα παιδιά μπορεί να τα ξεγελάσεις για λίγο μα όχι για πολύ διότι το τάξιμο δε το ξεχνούν.
Ως ύψιστη διοικητική αρχή, αδιαφορήσατε σήμερα για τις προϋποθέσεις λειτουργίας του σχολείου μας, αγνοώντας τόσο την αγωνία των γονέων αλλά προπάντων γυρίσατε την πλάτη σας στο σχολικό μέλλον των παιδιών μας. Ο διευθυντής και το μισό διδασκαλικό προσωπικό δεν ήταν στις θέσεις τους, διότι μαθαίνουμε πως δεν υπογράψατε τις παρατάσεις τους. Προφανώς εσείς γνωρίζετε τους λόγους και μεριμνάτε ανάλογα. Εμείς όμως δε γνωρίζουμε πότε θα αναπληρωθούν οι κενές θέσεις που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του. Το σημαντικό είναι πως ουδείς γνωρίζει πότε θα έχουμε δασκάλους και διευθυντή. Μήπως εσείς γνωρίζετε?
Δύο χρόνια τώρα, ο σύλλογος γονέων συνείσφερε περί τις 20.000 ευρώ για την πλήρη υλικοτεχνική τεχνολογική αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου. Χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα του Έλληνα ομογενή και την ελπίδα  βελτίωσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Συνεργαζόμαστε με τοπικούς γερμανικούς φορείς ώστε το ελληνικό σχολείο να αναδεικνύεται καθημερινώς και να διακρίνεται. Είναι λυπηρή και αποκαρδιωτική  η εικόνα μιας σφύζουσας ,από  Έλληνες  μαθητές, σχολικής αυλής στο κέντρο της Ευρώπης, δίχως δασκάλους.
Εμείς ως σύλλογος γονέων του Ελληνικού δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να  προσδοκάμε ελληνικά σχολεία που θα διακρίνονται  στην τοπική γερμανική κοινωνία. Σε συνεργασία με την υπεύθυνη στάση της ελληνικής  πολιτείας σε θέματα οργάνωσης θα πετύχουμε σίγουρα  περισσότερα.
Με σχολικούς χαιρετισμούς
Ο πρόεδρος Στέφανος Γκούγκλιας
Ο γραμματέας Χαράλαμπος Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: