Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Γενικός Πρόξενος και Ελληνικές Κοινότητες.

Συνέχεια απο το προηγούμενο.Ελπίζουμε ...το τελευταίο

Για το θέμα των Κοινοτήτων και τις θέσεις του Γενικού Προξένου απάντησαν άμεσα οι ίδιες οι Κοινότητες. Όμως υπάρχουν μερικά σημεία της συνέντευξης που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας.

Διαπιστώνει ο Γεν.Πρόξενος και το διατυπώνει δημόσια, στο Πανηγύρι του Αγίου Ανδρέου στο Ντύσσελντορφ, ότι οι Σύλλογοι έχουν πάρει το πάνω χέρι από τις Κοινότητες. Ότι αυτές δεν αποδείχτηκαν θεματοφύλακες της ταυτότητας .Οι Σύλλογοι προσφέρουν πολιτισμό και ο κόσμος τους ακολουθεί γιατί αυτοί έχουν κάτι να προσφέρουν. Οι Κοινότητες, αντιθέτως, δεν έχουν προσφορά και σε συνδυασμό με τον κομματικό ανταγωνισμό διώχνουν τον κόσμο.

Φταίει κατά την γνώμη του, η Δικτατορία που έφερε τον πολιτικό αυτό ανταγωνισμό.

Τότε άλλαξαν γιαυτόν τα πράγματα.

Πραγματικά αδυνατεί να καταλάβει ο αναγνώστης τι υπαινίσσεται ο κ.Γενικός…Μήπως το λογικοφανές συμπέρασμα γι’ αυτόν, είναι και η λύση για να πάνε οι Κοινότητες μπροστά;

Να επιστρέψουμε σε δικτατορικά καθεστώτα θέλετε κ. Γενικέ;

Και το άλλο.

Που βλέπετε και ποιος σας είπε ότι οι Κοινότητες διαχωρίζονται από την Εκκλησία ή και το αντίθετο;

Αν υπάρχουν κάποιες διαφορές, όσον αφορά τις αντιλήψεις και τον χειρισμό ορισμένων θεμάτων, σημαίνει απαραίτητα και διχασμό του Ελληνισμού, σε Κοινοτικούς και Εκκλησιαστικούς;

Συμφωνεί άραγε και η Εκκλησία με αυτή την θέση;

Γιατί διχάζετε κ. Πρόξενε και προκαλείτε σύγχυση;

Η θέση που έντεχνα προβάλλετε, ότι είμαστε όλοι Έλληνες, είναι περιττό να λέγεται, αφενός γιατί είναι πάγια θέση των Κοινοτήτων και αφετέρου δεν υπάρχει κάποιος που να λέει κάτι το διαφορετικό.

Το αλαλούμ όμως συνεχίζεται.

Δέχεστε την ύπαρξη των Κομμάτων αλλά μόνο στην Ελλάδα. Μετά τα σύνορα οι Έλληνες μετανάστες ανήκουν σε ένα κόμμα ,το Ελληνικό.

Φταίνε πάλι τα κόμματα και η πολυδιάσπαση, ώστε οι Γερμανοί που μας βλέπουν δεν μας λυπούνται, μας κόβουν τα λεφτά για την Παιδεία και δεν μας επιτρέπουν να αγοράσουμε σχολείο.

ΕΡΩΤΗΜΑ

Έτσι ετοιμάζεστε κ.Γενικέ, να δικαιολογήσετε πιθανές αποτυχίες σε παρόμοια ζητήματα, που θα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους δικούς σας χειρισμούς;

Για το Κτιριακό των Σχολείων μας κ. Γενικέ, είσαστε ΕΣΕΙΣ υπεύθυνος και όχι τα ΚΟΜΜΑΤΑ.

Έλεος πια!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΜΠΥ και ΣΑΕ

Βιαστήκατε να συμφωνήσετε δημόσια και κοιτώντας με επικριτικό βλέμμα αυτούς που εκ των πραγμάτων δεν συμφωνούν, στην δημιουργία λόμπυ στην Ομογένεια.

Η πρόταση ήρθε από τον Μητροπολίτη Αυγουστίνο και εσείς «τσιμπήσατε» την ευκαιρία για να κάνετε επίθεση στο ΣΑΕ , την ΟΕΚ και τους θεσμοθετημένους οργανισμούς της Ομογένειας. Με τρόπο άκομψο, υποτιμητικό αλλά και αφελή.

«…Ναι μεν είναι θεσμοθετημένος οργανισμός το ΣΑΕ, λέτε, αλλά είναι μια φανερή διαδικασία….δεν γνωρίζει όμως τις ιδιορρυθμίες του κάθε τόπου ξεχωριστά….και καταλήγετε στο γεγονός, ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν και να συνδιαλλαγούν με τους Γερμανούς στην προκειμένη περίπτωση, που δεν είναι στο ΣΑΕ»

Καμία διαφωνία ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.

Εσείς, όμως, δεν τους προτείνετε να οργανωθούν στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα του Ελληνισμού, αλλά τους προτρέπετε να κάνουν «λόμπυ»…Να μην κινούνται με βάση τις φανερές διαδικασίες, αλλά με βάση τις υπόγειες διαδρομές.

Και πάλι ΕΛΕΟΣ κ. Γενικέ.

ΨΗΦΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε ότι θεωρείτε σημαντική την ψήφο των Ομογενών αρκεί όπως λέτε να είναι «ορθολογική»…

Τι εννοείτε άραγε, μόνο εσείς το γνωρίζετε. Φάσκετε και αντιφάσκετε όμως.

Δεν θέλουμε τα κόμματα να δρουν στην Ομογένεια, αλλά επειδή θα θεσπιστεί η ομογενειακή ψήφος, πρέπει να ψηφίζουν οι ομογενείς αλλά ορθολογικά….και εφόσον δεν πρέπει να λειτουργούν κόμματα τότε την ενημέρωση στην προεκλογική περίοδο θα την κάνει….το λόμπυ.

Αστεία πράγματα κ. Γενικέ.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας; ..,ρωτάει ο διαμεσολαβών στην συνέντευξή σας.

Εσείς ασκώντας για μια ακόμη φορά εκπαιδευτική πολιτική πληροφορείτε εμάς

τους «αδαείς», ότι τα σχολεία μας είναι ιδιωτικά και πρέπει να πετύχετε την ισοτιμία…και αυτό περνάει μέσα από την ένταξη στην Γερμανική κοινωνία και δεν είναι καθόλου δύσκολο, μια και το 80% των μαθητών μας πάει στα Γερμανικά σχολεία και μόνο το 20% στα αμιγή.

Το πήραμε για μια ακόμη φορά το μήνυμα……

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μας κουράσατε κ.Γενικέ.

Άντε γειά………

Δεν υπάρχουν σχόλια: