Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Προξένου το ανάγνωσμα.....

Είμαι σίγουρος, ότι πλέον έχετε διαβάσει ξανά και ξανά την περιβόητη συνέντευξη του Προξένου μας. Είμαι σίγουρος ότι την έχετε εμπεδώσει.

Μπορείτε πλέον, αφού έχετε ησυχάσει για όλα τα προβλήματα της ομογένειας, μια και βρίσκονται σε καλά χέρια ,να φύγετε για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Όταν γυρίσετε με το καλό, όλα θα είναι στην θέση τους καλύτερα από ότι τα αφήσατε.

Ο για λιγότερο από ένα χρόνο ικανότατος Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, κατόρθωσε για όλα τα προβλήματα του Ελληνισμού να καταλήξει σε συγκεκριμένες λύσεις και συμπεράσματα .Οι απόψεις του καταγράφονται με τον καλύτερο τρόπο στην εν λόγω συνέντευξη. Μία συνέντευξη στην οποία, όπως διαπιστώνει και ο «δημοσιογράφος» που του παραχώρησε χώρο στο ηλεκτρονικό μέσο, του δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα. Ένα χαρακτήρα που επιβεβαιώνεται, μόνο όταν τα ερωτήματα είναι «ειδική παραγγελία».Γιατί σε άλλες περιπτώσεις μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά στην συνέχεια…..

Προξένου το ανάγνωσμα λοιπόν και αρχίζουμε με ….

Εκπαιδευτική Πολιτική.

Διαπιστώνει ο κ.Γενικός ότι σήμερα έχουν μείνει μόνο 2 δίγλωσσα σχολεία σε αντίθεση με την δεκαετία του 80 που υπήρχαν πολλά. Έτσι τα σχολεία του LEIBNIZ και του KREFELD μεταμορφώνονται σε Μουσειακά είδη που πρέπει να διατηρηθούν. Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την λύση στο πρόβλημα της δραματικής μείωσης μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία. Επειδή δε κατά την κρίση του το πρόβλημα έχει και οικονομικές διαστάσεις, όσον αφορά το ποσοστό κάλυψης των εξόδων από Γερμανούς και Έλληνες. συμπεραίνει και εύχεται να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση σε αυτά τα σχολεία για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να επιβιώσουν. Το μόνο που δεν λέει ευθέως είναι από πού βλέπει να έρχεται η αύξηση αυτών των μαθητών.

Κάνετε υπομονή όμως και μείνετε εδώ γιατί στην εξέλιξη της συνέντευξης γίνεται πιο σαφής.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια: