Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ, Marktplatz, 30 Μαρτίου - 2 Απριλίου

Πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ, Marktplatz, 30 Μαρτίου - 2 Απριλίου
www.griechenlandfestival.de
Το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντύσσελντορφ διοργανώνεται από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία και με την υποστήριξη των Περιφερειών Ηπείρου, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ στην Παλιά Πόλη της πρωτεύουσας του μεγαλύτερου γερμανικού κρατιδίου, στόχος είναι να προβληθεί το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τη γαστρονομία, αλλά και να αναδειχθεί η μεγάλη παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή.
Η ελληνική κοινότητα του Ντύσσελντορφ αριθμεί 15.000 άτομα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην πόλη, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία διαβιούν 140.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής. Μέσα από αυτή τη γιορτή, στόχος είναι οι φίλοι της Ελλάδας να την ξαναθυμηθούν και όσοι δεν την γνωρίζουν να έρθουν σε επαφή με μια χώρα σύγχρονη, φιλόξενη, δημιουργική.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
Την Πέμπτη 30.03 στις 14:00 - συναυλία της Φωτεινής Δάρρα, η οποία θα τραγουδήσει, μεταξύ άλλων, έργα του Θεοδωράκη και του Χατζηδάκη. Μαζί της θα τραγουδήσουν οι χορωδίες των Ελληνικών Δημοτικών Σχολείων Ντύσσελντορφ και Βούπερταλ.
Το απόγευμα Stand up Comedy από τον διακεκριμένο καμπαρετίστα Γιασίν Χαλάλ.
Την Παρασκευή 31.03 και το Σάββατο 01.04 το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12:00 με παρουσιάσεις των Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης την Παρασκευή στις 15:00 θα γίνει παρουσίαση για την αξία της κρητικής διατροφής ενώ από τις 17:00 θα ταξιδέψουμε στους ήχους των Rebetology και στις 19:00 των Baildsa.
Το Σάββατο στις 15:00 μοναδική κλασική μουσική, που έχει προετοιμάσει το Φεστιβάλ του Μολύβου, ενώ στις 17:00 η Λουκία Βαλάση θα μας μυήσει στους μαγικούς ήχους του σαντουριού. Στις 19:00 θα τραγουδήσουν οι Gadjo Dilo.
Την Κυριακή μεγάλη παραδοσιακή ελληνική γιορτή. Από τις 13:00, οι Σύλλογοι του Ντύσσελντορφ από την Ήπειρο, την Κρήτη, τον Πόντο, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, καθώς και ο σύλλογος Εν Δράση της Ενορίας Αγίου Ανδρέα και το Γυμνάσιο Λάιμπνιτς θα παρουσιάσουν χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς και τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Στη συνέχεια, ελληνικά μουσικά συγκροτήματα από την περιοχή μας θα κλείσουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με χορό και μουσική μέχρι τις 18:00.
Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα 22 περίπτερα που θα αναπτυχθούν σε όλο το εύρος της πλατείας. Δράσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, ταξιδιωτικές πληροφορίες και διαγωνισμοί, μαθήματα χορού, βόλτες με ξύλινα ποδήλατα, μαζί με την πώληση ελληνικών προϊόντων, τουριστικών πακέτων, τροφίμων και ποτών, μουσικής και βιβλίων θα βρίσκονται στο επίκεντρο της παρουσίας των τεσσάρων Περιφερειών, αλλά και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
 Ταυτόχρονα, εντός του Δημαρχείου θα παρουσιαστεί έκθεση με σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων.
Το Σάββατο, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση, με πρωτοβουλία των Γενικών Προξενείων της Γαλλίας και της Ελλάδας και σε συνεργασία με την οργάνωση We are Europe, κατά την οποία οι πολίτες του Ντύσσελντορφ θα συζητήσουν με τους Γενικούς Προξένους των Ευρωπαϊκών χωρών για το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, με την ευκαιρία της επετείου υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.
Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ημερίδα με θέμα τα ελληνικά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα, που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων της Γερμανίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ, από την εταιρεία Paffrath Events σε συνεργασία με την GREAT Exhibitions και πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη των τεσσάρων ελληνικών περιφερειών όπως επίσης Sparkasse Düsseldorf, Greece on Tour, η οποία ανέλαβε τη μουσική παραγωγή των τριών πρώτων ημερών, Babtec, Diakonie, Enterprise Greece, ΑEGEAN, ΑWISTA και Stadtwerke Düsseldorf.
Το Φεστιβάλ στηρίχθηκε επίσης στις δυνάμεις των ελληνικών συλλόγων του Ντίσσελντορφ.
Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στο Δήμο Ντίσσελντορφ και συγκεκριμένα στο Δήμαρχο Thomas Geisel, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.
Στόχος είναι το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ να αποτελέσει την απαρχή μιας διαφορετικής, γιορτινής ελληνικής παρουσίας στην καρδιά της Γερμανίας, που θα γίνει παράδοση.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ,www.griechenlandfestival.de.

Δεν υπάρχουν σχόλια: