Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ομάδα Εργασίας για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό

Ομάδα Εργασίας, με αποστολή την καταγραφή της παρούσας κατάστασης (προβλήματα, εκκρεμότητες) ανά περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευαίσθητη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς και της Αλβανίας, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με απόφαση του υπουργού Κ. Γαβρόγλου.
Η Ομάδα Εργασίας θα υποβάλει    προτάσεις προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη σχετική αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.


Μέλη της Ομάδας Εργασίας ορίστηκαν :

α) Η Διευθύντρια του Γραφείου Υφυπουργού κ. Ζουράρι, Μιχαηλίδου Άλκηστις,
β) Ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ, Χαραμής Παύλος,
γ) Ο Νομικός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Ζουράρι, Καφύρας Γεώργιος, μετακλητός,
δ) Η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Μειονοτικών Σχολείων, Ταβουλάρη Μαρία,
ε) Ο Δρ. Τσαφταρίδης Νικόλας, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Πανεπιστημίου Αθηνών,
στ) Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Πολιτικού Γραφείου κ. Ζουράρι, Παλάβρας Χρυσόστομος,
ζ) Η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Προσωπικού της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Μειονοτικών Σχολείων, Ρούνη Βασιλική.
Χρέη Συντονιστή θα εκτελεί το μέλος της Ομάδας Εργασίας, Μιχαηλίδου Άλκηστις και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτής, το μέλος Καφύρας Γεώργιος.
Στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δύνανται να προσκαλούνται κατά περίπτωση λειτουργοί και υπάλληλοι και άλλων υπουργείων ή εκπρόσωποι φορέων, όπως και κάθε άλλο πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να συνδράμει λόγω αρμοδιότητας ή εμπειρίας στην αποτελεσματική εξέταση των θεμάτων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και στην κατοχύρωση της πιστοποίησης της ελληνομάθειας σε όλες τις βαθμίδες.
Επίσης, δύνανται να προσκαλούνται ειδικοί επιστήμονες -εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της Επιτροπής.
Αρμοδιότητες άμισθων τεχνικών συμβούλων της Ομάδας Εργασίας δύνανται ενδεικτικά να ασκήσουν και επιστημονικά ιδρύματα της αλλοδαπής, καθώς και άλλοι φορείς.
Αρμοδιότητες και καθήκοντα
Η Ομάδα Εργασίας συμβάλλει στην αποδοτικότερη διεξαγωγή του έργου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων τα οποίο έχει συντονιστικό και αποφασιστικό ρόλο ως προς τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και στην κατοχύρωση της πιστοποίησης της ελληνομάθειας.
Για τη διευκόλυνση του έργου της Ομάδας Εργασίας (συλλογή στοιχείων-επεξεργασία δεδομένων) δύνανται να πραγματοποιούνται από μέλη της, επιτόπιες επισκέψεις-αυτοψίες σε εκπαιδευτικές μονάδες και φορείς του εξωτερικού, για τις οποίες οι μετακινήσεις, η διαμονή και η ημερήσια αποζημίωση, θα καλύπτονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: