Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ενας 18χρονος Ελληνας ανάμεσα στα θύματα στο Μόναχο.

Συγκλονίζει η είδηση ότι ένας 18χρονος Ελληνας με καταγωγή από τη Θράκη είναι μεταξύ των εννέα αθώων θυμάτων του μακελάρη του Μονάχου.
Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως ένας νεαρός συμπατριώτης μας σκοτώθηκε κατά τη χθεσινή επίθεση, ενώ η αδελφή του τραυματίστηκε. Ωστόσο, κινδυνεύει η ζωή και του πατέρα του που μόλις ενημερώθηκε για την εξέλιξη κατέρρευσε.

Το όνομά του είναι Χουσεΐν Νταϊτζίκ, με καταγωγή από το χωριό Αρατος της Ροδόπης, ενώ ήταν ένα από τα τρίδυμα αδέλφια της οικογένειας. Βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο για τα τελευταία ψώνια πριν ταξιδέψει για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το εστιατόριο fast food.
Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως. Η Telegraph τον αποκαλεί ήρωα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιου του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
H ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: