Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο- Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την έξοδό τους.

Ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών που είχε συγκαλέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού, εκτός από συζήτηση για τα τρέχοντα, περιλαμβάνει χταπόδι ξυδάτο ως πρώτο πιάτο με σαλάτα, λαβράκι ως κύριο και τούρτα παγωτό ως επιδόρπιο. Από το μενού δεν λείπουν και τα φρούτα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κ. Παυλόπουλος συνοδεύουν το γεύμα τους με λευκό κρασί. Πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επεφύλασσε σε όλους μια έκπληξη, καθώς έφερε από το σπίτι του αχινοσαλάτα!


Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο για το προγραμματισμένο γεύμα. Το άτυπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με γεύμα συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φιλική.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στους αρχηγούς των κομμάτων: "Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός".

Το άτυπο Συμβούλιο έγινε με αφορμή τη 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και όχι για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως έκανε ξεκάθαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Γ.Γ. Δημήτρη Κουτσούμπα και ήταν ο πρώτος που εισήλθε στο Μέγαρο.

Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις "αναβαθμισμένος" από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι το γεύμα γίνεται αποκλειστικά για την επέτειο των 41 χρόνων, καθώς το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Υπογράμμισε μάλιστα ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί και δεν υπέγραψε την συμφωνία με τους εταίρους.
Σταύρος Θεοδωράκης
Μην περιμένετε να σας πω τι ειπώθηκε στο τραπέζι υπάρχει όμως διάθεση συνεννόησης για τις εκκρεμότητες.

Είχα πει ότι αυτό το τραπέζι έπρεπε να μετατραπεί σε γεύμα εργασίας και αυτό έγινε. Έλυσε τις απορίες ο ένας του άλλου

Είναι πρωτοφανές να συμφωνούν τόσοι βουλευτές.
Είναι καλό και σ' αυτό πρέπει να χτίσουμε.

Δεν θα πω λεπτομέρειες αλλά μόνο ότι υπήρχε ένα κλίμα όπου ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στην πρώτη μας απόφαση ότι πρέπει να κρατήσουμε ένα δεμένο βηματισμό.

Πήραμε τη δέσμευση από τον πρωθυπουργό ότι όταν σταθεροποιηθούμε θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Νομίζω ότι με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα του Κοινουβουλίου η συμφωνία στις 18 ή 19 του μήνα θα γίνει.

Όλοι συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να καταλαγιάσουν τα πάθη και η κοινωνία να πάει σε διακοπές στα χωριά με σχετική ασφάλεια ότι η χώρα είναι στην Ευρωζώνη ώστε από Σεπτέμβριο να γίνει η συμφωνία.

Φώφη Γεννηματά
Το μήνυμα είναι ένα την κρίση θα την ξεπεράσουμε με περισσότερη δημοκρατία και εθνική συνεννόηση.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια σήμερα που καταρρέει ο διαχωρισμός μνημόνιο- αντιμνημόνιο και τα ψέματα δίνουν τη θέση στις δύσκολες αποφάσεις ο δρόμος είναι ένας: συνεννόηση.

Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς πολώσεις και να έχουμε στόχο μόνο το συμφέρον της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: