Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Υπαρκτή η επιστολή Λινού.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ,αμέσως, μετά την πληροφόρησή της, για την επιστολή Λινού και το περιεχόμενό της, φρόντισε να ενημερωθεί και η Ομογένεια,  ως όφειλε και όπως, άλλωστε, έχει συνηθίσει τους αναγνώστες της. Ανήρτησε ,λοιπόν, κατά αποκλειστικότητα, στην ιστοσελίδα της, περίληψη του εγγράφου,- που να σημειωθεί -απευθύνεται προς τους Συντονιστές Εκπαίδευσης.Επειδή ,όμως, αμφισβητήθηκε η ύπαρξη και η εγκυρότητά της από διάφορους «καλοθελητές» της εκπαίδευσης, αναγκάστηκε  σε πρώτη δημοσίευση να παρουσιάσει το συνοδευτικό και για την οικονομία του χώρου της εφημερίδας ,να ανεβάσει σήμερα στην ιστοσελίδα,ολόκληρη την επιστολή.
Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνει πλέον κανένα απολύτως περιθώριο για την αμφισβήτησή της ακόμη και από την ίδια την κ.Λινού.
Επί της ουσίας, μάλιστα, οδηγεί με την κίνηση αυτή την ομογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα, στο συμπέρασμα, του πως εννοούν, τον διάλογο για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Γιατί ,αν ,πραγματικά, ενδιέφερε την κ.Λινού και τους συνεργάτες της, θα απεύθυνε τα ερωτήματα και τις προτάσεις της, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της ομογένειας και όχι μόνο στους συντονιστές.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ









 

1 σχόλιο:

Mark είπε...

Άποψη μου το 50% των μαθημάτων να είναι στα ελληνικά και όχι μονάχα το 30. Επιπλέον να δοθεί προτεραιότητα σε ομογενείς (είτε απόφοιτοι ελλήνικών ΑΕΙ είτε ξένων ΑΕΙ) που θέλουν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί σαυτά τα σχολεία και ατα ΤΕΓ. Επίσης στα ελληνικά Λύκεια τα μαθήματα κατεύθυνσης και το ένα μάθημα γενικής παιδείας (η Νεοελληνική Γλώσσα/Έκθεση) να είναι τα μαθήματα που θα γίνονται κανονικά στα ελληνικά με Αναλυτικό Πρόγραμμα που ακολουθείται και στα σχολεία της Ελλάδας ώστε να μπορούν τα παιδιά να εισαχθούν και με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων του Εξωτερικού σε ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως συμβαίνει και τώρα άλλωστε.
Αλήθεια το Υπουργείο για το 3% των θέσεων που δικαιούνται τώρα οι τα παιδιά αυτά στα ελληνικά ιδρύματα, θα διατηρηθεί και μετά το 2017 ή θα καταργηθεί και αυτό με καμιά ανούσια δικαιολογία???