Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Απόλυτη στήριξη των Γονέων στους αγώνες των μαθητών.

Ενα βήμα πρίν την έκθεσή της βρίσκεται η ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ.Λινού μετά τις υποσχέσεις που έδωσε κατα την επίσκεψή της την προηγούμενη εβδομάδα στο ελληνικό Λύκειο Ντύσσελντορφ που βρίσκεται υπο κατάληψη.Δυστυχώς ακόμη καθηγητές δεν πέρασαν το κατώφλι του Σχολείου και οι μαθητές ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους έχοντας δίπλα τους και επίσημα πλέον τους γονείς τους μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.Παράλληλα καθημερινά "κλείνουν τα αυτιά" στις όποιες πιέσεις ασκούνται στο να σταματήσουν την κατάληψη.
"Κύριε Βαρβάτη παραιτηθείτε".
Στο μεταξύ ο Δικηγόρος κ.Κιουρτσόγλου ενεργώντας με εντολή του Συλλόγου επανέρχεται μετά την εξώδικο επιστολή που ειχε αποστείλει τέλη Οκτωβρίου,με μια καινούργια επιρρίπτοντας ευθύνες στοιχειοθετημένες πλέον και με τις δημόσιες τοποθετήσεις και παραδοχές της κ.Λινού και ζητά την παραίτηση του Συντονιστή Εκπαίδευσης κ.Βαρβάτη.
Διαβάστε παρακάτω και το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων αλλα και την επιστολή του κ.Κιουρτσόγλου.


 Griechisches Generalkonsulat Düsseldorf
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ
Υπόψη κυρίου Συντονιστή Γεωργίου Βαρβάτη

Grafenberger Allee 128a
40237 Düsseldorf

Düsseldorf, den 13.12.2012
Az.: 00180/12 K / K


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ./. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΡΒΑΤΗ




Αξιότιμε κύριε Βαρβάτη,

ο εντολέας μου εκφράζει την λύπη του και την έντονη ανησυχία του, επειδή τόσο η υπηρεσία Σας όσο και η προϊσταμένη αρχή δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στο πρόβλημα, που θέτει σε κίνδυνο την σχολική χρονιά και την ύπαρξη του Λυκείου Ντύσελντορφ. Εχει ήδη περάσει το 1/2 της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Οι μαθητές και οι γονείς διαπιστώνουν, ότι δεν είστε σε θέση να καλύψετε τα υπάρχοντα κενά και να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εκπαιδευτικούς, που έχουν τεθεί στη διάθεση Σας. Δεν τολμάτε να τοποθετήσετε ούτε την ίδια Σας την σύζυγο στο Ελληνικό Λύκειο Ντύσελντορφ.

Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώσατε την 24η Αυγούστου 2012, ότι προηγείται η πλήρωση των κενών των αμιγών σχολείων και μετά ακολουθεί η πλήρωση των κενών των ενταγμένων σε γερμανικά σχολείων τμημάτων Μητρικής Γλώσσας και των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, που έχουν αναγνωρισθεί ως προς την ενίσχυση ή και την ύπαρξη τους με την απόφαση Φ.816.41/575/124479/Ζ1/21.10.2011 (ΦΕΚ υπουργική απόφαση). Με την πράξη 1/23.08.2012 παραβιάσατε την βασική αυτή αρχή τοποθετώντας εκπαιδευτικούς σε γερμανικά σχολεία και στερήσατε τα Ελληνικά Σχολεία από τους εκπαιδευτικούς, που ήταν απαραίτητοι για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Αν και γνωρίζατε τα κενά και τα προβλήματα που θα προκύψουν για το Ελληνικό Σχολείο Ντύσελντορφ δώσατε άδεια σε εκπαιδευτικούς.

Στην επιστολή του υπογράφοντος της 24.10.2012 δεν απαντήσατε. Η προθεσμία που Σας θέσαμε για να απαντήσετε ή να παραιτηθείτε παρήλθε άκαρπη. Τα ερωτήματα παραμένουν μέχρι και σήμερα αναπάντητα. Η ένοχη σιωπή Σας εκθέτει τόσο απέναντι στην προϊσταμένη Αρχή όσο και στους μαθητές.

Οι μαθητές και οι γονείς και κηδεμόνες τους παρακολουθούν τις μέχρι τώρα εξελίξεις και Σας θέτουν με την παρούσα τα εξής ερωτήματα:

1) Από την εγκύκλιο με Α.Π.Φ 821/815 Ε/64485/21 της 8.06.2012 του Υπουργείου Παιδείας με θέμα Παράταση της απόσπασης εκπ/κων στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2012/13 και 2013 του Νοτίου Ημισφαιρίου και την επιστολή Σας της 4.09.2012 με Α.Π. 1684 προς τον εντολέα μου προκύπτει, ότι τα κενά Σας είναι γνωστά από τον Ιανουάριο 2012!
Γιατί δεν φροντίσατε τον Ιανουάριο 2012 να καλυφθούν τα κενά με τοποθέτηση καταλλήλων εκπαιδευτικών;
2) Σε συνάντηση της 1.10.2012 στις 15.30 ενημερώσατε το Δ.Σ. του εντολέα μου, ότι θα μετατεθούν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικοί χωρίς επιμίσθιο, οι οποίοι θα πρέπει να ασκήσουν άλλη δραστηριότητα προκειμένου να επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εργάζονται την ημέρα στο σχολείο και την νύχτα να δουλεύουν σαν ταξιτζήδες, πορτιέρηδες σε νυχτερινά κέντρα, σερβιτόροι σε εστιατόρια ή σαν ντελιβεράδες σε πιτσαρίες. Με ποιά δύναμη θα μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν την ημέρα και πότε θα προετοιμαστούν για το μάθημα, όταν κάθε νύχτα θα δίνουν το αγώνα της επιβίωσης;
3) Γιατί χορηγήσατε άδειες σε εκπαιδευτικούς, που ποτέ δεν εμφανίστηκαν σε σχολείο. Αναφέρω στο σημείο αυτό τα εξής παραδείγματα:
Η κ. Α. Λ.-X. (αρ. 12 στην Πράξη 1/23.08.2012 δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ. Αγνοείται η τύχη της!
H κ. Ο. Τ.  (αρ. 30 στην Πράξη της 1/23.08.2012)  έλαβε από την υπηρεσία Σας άδεια την 1η Σεπτεμβρίου 2012.
Η κ. Σ. Π. (αρ. 17 στην Πράξη 1/23.08.2012) δεν εμφάνιστηκε ποτέ στο Σχολείο, ενώ η οικογένεια της ευρίσκεται στο Ντύσελντορφ
Η κ. Κ. Σ. (αρ. 21 στην Πράξη 1/23.08.2012) δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Σχολείο.
Η κ. Α. Τ (αρ. 55 στην Πράξη 1/23.08.2012) δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Σχολείο.
   
4) Πότε θά έχουν επιτέλους οι μαθητές μάθημα όλες τις ώρες; Τι θα γίνει με τις ώρες που χάθηκαν;
5) Γιατί δεν παραιτείσθε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση;
6) Γιατί δεν αρχίζει ο διάλογος για το νέο νόμο που θα κατατεθεί την άνοιξη στην Βουλή των Ελλήνων;
7) Γιατί δεν επιλέγετε ομογενείς εκπαιδευτικούς, που έχουν τα προσόντα για να καλύψετε τα κενά;
8) Γιατί απασχολείτε στο γραφείο Σας πέντε εκπαιδευτικούς και δύο διοικητικούς υπαλλήλους; Οι πέντε εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του Σχολείου. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσθε πέντε διερμηνείς, όταν αδυνατείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που σας θέτουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορείτε Εσείς ή όσοι αισθάνονται αρμόδιοι να απαντήσετε. Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε με τρόπο σαφή και ειλικρινή, τότε παραιτηθείτε. Πάρτε το καπελάκι Σας και γυρίσετε πίσω στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν. Η τοποθέτηση Σας στο Ντύσελντορφ είναι προφανώς εξαργύρωση κάποιας παλαιάς υπόσχεσης. Ήρθατε στο Ντύσελντορφ και δηλώσατε την 23.02.2012 ότι θα κλείσετε το Ελληνικό Σχολείο Ντύσελντορφ. Την 12.01.2011, ένα ολόκληρο μήνα πριν να ψηφισθεί ο νόμος από την Βουλή των Ελλήνων δηλώσατε, ότι τα αμιγώς Ελληνικά Σχολεία διακόπτουν την λειτουργία τους από το σχολικό έτος 2012/2013.
Τον Αύγουστο 2012 ισχυριστήκατε, ότι τα ελληνικά σχολεία δεν προσφέρουν και ότι είστε της γνώμης, ότι πρέπει να φύγουν.

Κάθε αξιοπρεπής εκπαιδευτικός στην θέση Σας θα παραιτείτο. Μία αξιοπρεπής παραίτηση είναι προτιμότερη από την άσκοπη παραμονή Σας στο Ντύσελντορφ.

Ως εναλλακτική λύση προτείνει ο εντολέας μου της παραίτηση Σας από την θέση του Συντονιστή, που είναι τώρα χωρίς αντικείμενο και την ανάληψη θέσης διδασκαλίας στο Ελληνικό Λύκειο Ντύσελντορφ χωρίς επιμίσθιο. Κάθε βράδυ μπορείτε τόσο Εσείς όσο και η σύζυγος Σας να εργασθείτε σε κάποια άλλη εργασία για να επιβιώσετε. Με τον τρόπο αυτό θα δώσετε το καλό παράδειγμα στους συναδέλφους Σας και θα συμβάλετε στην λύση των προβλημάτων του σχολείου.

Ο εντολέας μου θεωρεί, ότι η θέση του Συντονιστή δεν είναι απαραίτητη και κοστίζει μόνον χρήματα στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Με τα χρήματα αυτά μπορούν να αποζημιωθούν εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν και θα προσφέρουν το αναμενόμενο έργο. Ο εντολέας μου δεν πιστεύει πλέον σε λόγια παχιά και κούφια. Δεν θέλει να ακούσει άλλα θα και υποσχέσεις. Θέλει να δεί έργα.

Σας ενημερώνω, ότι ο εντολέας μου και τα μέλη του επιφυλάσσονται να καταθέσουν ένδικα μέσα εναντίον Σας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, επειδή θεωρούν ότι έχετε παραβεί τα καθήκοντα Σας και κυρίως με την τοποθέτηση ελλήνων εκπαιδευτικών σε αμιγώς Γερμανικά Σχολεία, τα οποία δεν χρειάζονται οικονομική ή άλλη ενίσχυση, δημιουργείτε δαπάνες, που βαρύνουν τους έλληνες φορολογούμενους.

Η παράβαση των καθηκόντων Σας έχει επίσης οικονομικές συνέπειες για τα μέλη του εντολέα μου και τους μαθητές, για τις οποίες ευθύνεσθε αποκλειστικά.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών και η κατάληψη του Ελληνικού Σχολείου Ντύσελντορφ είναι η συνέπεια της αδυναμίας Σας να φροντίσετε για την καλή λειτουργία του. Σας ενημερώνω, ότι η προϊσταμένη Σας αρχή, το Υπουργείο Παιδείας, Σας θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο εντολέας μου διαπιστώνει ότι για Εσάς τα οικονομικά Σας συμφέροντα προηγούνται της αξιοπρέπειας Σας, η οποία καταρρακώνεται από τις ίδιες Σας τις πράξεις.

Με τιμή



Κ. Κιουρτσόγλου
Δικηγόρος, Δ.Ν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: