Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

H Γερμανία βλέπει ελληνικό σινεμά

Με ετήσια φεστιβάλ, εβδομάδες ελληνικού κινηματογράφου, διαλέξεις, συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις ο ελληνικός κινηματογράφος δίνει δυναμικό παρόν σε διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου. Οι περισσότερες από τις παρακάτω διοργανώσεις είναι έχουν πολύχρονη ιστορία, για παράδειγμα το Ελληνικό Φιλμφόρουμ του Μονάχου γιόρτασε πέρσι τα 25 γενέθλια του. Όλες πάντως αναζητούν κάθε χρόνο, ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει το ελληνικό σινεμά για να το παρουσιάσουν στο γερμανικό κοινό σε μία ενθουσιώδη προσπάθεια προώθησης της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής κινηματογραφίας.
 9 έως 18 Νοεμβρίου 2012
Το Ελληνικό Φίλμφόρουμ Μονάχου (Griechisches Filmforum Munchen e.V.), απαρτίζεται από μια ομάδα τεσσάρων στην ουσία ανθρώπων, τους οποίους ενώνει κυρίως η αγάπη για τον ελληνικό κινηματογράφο και η επιθυμία να τον κάνουν ευρύτερα γνωστό στην πόλη.

 Για φέτος οι ελληνικές ταινίες που θα δει το κοινό του Μονάχου είναι οι παρακάτω καθώς και μία επιλογή ταινιών μικρού μήκους από το φετινό Φεστιβάλ της Δράμας:Άδικος Κόσμος
Ζητείται ψεύτης
Ταξίδι στη Μυτιλήνη
Ξύπνησε ο Σουλτάν Αχμέτ
Sayome
Χώρα προέλευσης
Σειρήνες στο Αιγαίο

1 έως 16 Νοεμβρίου 2012
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Αμβούργο στην φετινή του τρίτη διοργάνωση έχει διαμορφώσει ένα πρόγραμμα με ελληνικά βραβευμένα ντοκιμαντέρ και ένα μεγάλο αφιέρωμα στις πιο γνωστές ταινίες του πρόσφατα χαμένου Θόδωρου Αγγελόπουλου. Οι ταινίες που θα προβληθούν ήταν:
Φωνή Αιγαίου
Αγελαστος Πέτρα
Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία
Ταξίδι στα Κύθηρα
Σωματείο Ρακοσυλλεκτών
Ο Θίασος
Ταξίδι στην Ομίχλη
Μία αιωνιότητα και μία μέρα
Ο Μελισσοκόμος
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη

28 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2012
Οι Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου 2012 στη Νυρεμβέργη θα παρουσιάσουν φέτος ελληνικές ταινίες που εκπροσωπούν τις διαφορέτικές τάσεις του ελληνικού σινεμά. Με κωμωδίες αλλά και κλασσικές ταινίες το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Απ΄τα κόκαλα βγαλμένα
Ζητείται Ψεύτης
Νήσος 2- το κυνήγι του χαμένου θησαυρού
Δεμένη κόκκινη κλωστή
Ταγκό των Χριστουγέννων
Ποτέ την Κυριακή
Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία
Άλπεις
Attenberg
Άδικος Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια: