Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εξώδικο του Συλλόγου Γονέων του Ελληνικού Λυκείου Ντύσσελντορφ.



ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΡΒΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Ντίσελντορφ 24.10.2012

Αξιότιμε κύριε Βαρβάτη,
με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω, ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Λυκείου Ντύσελντορφ, εκπροσωπούμενος από το διοικητίκό συμβούλιο, μου έδωσε την εντολή να τον εκπροσωπήσω.
 



Ο εντολέας μου και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ομοσπονδία γονέων καθώς και άλλοι σύλλογοι γονέων Σας ζήτησαν εγγράφως τόσο πριν όσο και μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς να φροντίσετε για την άμεση κάλυψη των διδακτικών κενών, που Σας ήταν γνωστά εδώ και μήνες και δημιουργήθηκαν κυρίως από την έλλειψη οργάνωσης και την προφανή αδυναμία Σας να διαχειριστείτε και να τοποθετήσετε το διδακτικό δυναμικό, που έχετε στην διάθεση σας με γνώμονα την καλή λειτουργία των αμιγώς Ελληνικών Σχολείων στο Ντύσελντορφ και στις άλλες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Κάθε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με το καλό των μαθητών και όχι το συμφέρον των διδασκόντων να διορίζονται σε θέσεις της αρεσκείας τους, οι οποίες συνεπάγονται αφενός την καλοπέραση αρκετών διδασκάλων και καθηγητών και αφετέρου την δημιουργία κενών στα αμιγώς Ελληνικά Σχολεία.

Η απουσία των απαραίτητων εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ντύσελντορφ έχει ολέθριες συνέπειες για το μέλλον των μαθητών. Οι μαθητές θα χάσουν την χρονιά τους, επειδή το σχολείο, για την λειτουργία του οποίου Εσείς φέρετε την ευθύνη, δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες από δύο διδακτικές ώρες καθημερινά. Μέχρι τώρα έχουν χαθεί έως και 202 διδακτικές ώρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 32 ημέρες διδασκαλίας. Είναι γνωστό ότι σε περίπτωση απουσίας σε 54 διδακτικές ώρες, δηλαδή εννέα ημέρες, ο μαθητής χάνει μία ολόκληρη χρονιά.

Οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου δεν θα έχουν καμμία ελπίδα να περάσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπου θα ανταγωνισθούν μαθητές που θα έχουν παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα.
Ο εντολέας μου σας κάλεσε επανειλημένα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή από την 22α Αυγούστου 2012 μέχρι και σήμερα να θέσετε στην διάθεση του έγγραφα ή τουλάχιστον να τα επιδείξετε, από τα οποία να προκύπτουν οι ενέργειες σας για την άρση της απαράδεκτης κατάστασης στο Ελληνικό Λύκειο Ντύσελντορφ, όπου οι μαθητές παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα συνολικής διάρκειας δύο διδακτικών ωρών μέχρι την 21.10.2012 και τριών διδακτικών ωρών από την 22.10.2012. Στις ερωτήσεις δεν απαντήσατε και αντιμετωπίσατε τις προσπάθειες των μαθητών να μιλήσουν μαζί σας με τρόπο ανάρμοστο. Αντί διαλόγου καλέσατε την αστυνομία και αποφύγατε αρχικά την επιδιωκόμενη συνάντηση ισχυριζόμενος, ότι δεν έχετε χρόνο για να μιλήσετε με τους μαθητές και ότι δεν είχαν κλείσει ραντεβού μαζί σας.

Με ανακοίνωση της 24ης Αυγούστου 2012 γνωστοποιήσατε, ότι προηγείται η πλήρωση των κενών των αμιγών σχολείων και μετά ακολουθεί η πλήρωση των κενών των ενταγμένων σε γερμανικά σχολεία τμημάτων Μητρικής Γλώσσας και των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, που έχουν αναγνωρισθεί ως πρός την ενίσχυση ή και την ύπαρξη τους με την απόφαση Φ. 816.41/575/124479/21/31.10.2011 (ΦΕΚ υπουργική απόφαση).
Ήδη με την Πράξη υπ αριθμό 1 της 23.08.2012, που έχετε αναρτήσει στο διαδίκτυο ορίσατε εσείς προσωπικά μία σειρά από εκπαιδευτικούς, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε να τοποθετήσετε πρώτα σε αμιγώς ελληνικά σχολεία προκειμένου οι μαθητές του Λυκείου να διδαχθούν όλες τις απαιτούμενες ώρες της διδακτέας ύλης και να μη χάσουν μία σχολική χρονιά. Η τοποθέτηση καθηγητών και διδασκάλων σε γερμανικά σχολεία, που προσφέρουν ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα με την πράξη Σας υπ αριθμό 1 της 23.08.2012 συνιστά κατάφωρη παράβαση του γράμματος και του πνεύματος των ισχυόντων διατάξεων και προκαλεί από μόνη της στην έναρξη της σχολικής χρονιάς κενά στα αμιγώς ελληνικά σχολεία.
Με την πράξη 1/24.08.2012 τοποθετήσατε:
  1. 1) την κυρία Γ.Α. εκπ/κο κλάδου ΠΕ02 στο Γερμανικό Γυμνάσιο Leibniz στο Ντύσελντορφ για πέντε ημέρες την εβδομάδα και για δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες (αρ. 7 της πράξης 1/24.08.2012). Οφείλατε να τοποθετήσετε την εν λόγω εκπαιδευτικό στο Ελληνικό Λύκειο στο Ντύσελντορφ, όπου οι μαθητές έχουν μάθημα μόνο δύο διδακτικές ώρες καθημερινά. Η τοποθέτηση της κυρίας Γ.Α. στο αμιγώς Γερμανικό Γυμνάσιο Leibniz αποτελεί πολυτέλεια καθώς το εν λόγω σχολείο δεν είναι δίγλωσσο, όπως αναφέρετε στην πράξη σας, αλλά προσφέρει την Ελληνική Γλώσσα ώς δεύτερη ξένη γλώσσα μετά την αγγλική γλώσσα. Το Γερμανικό Σχολείο μπορεί να προσλάβει εκπαιδευτικό έλληνα ή γερμανό και η τοπική κυβέρνηση να αναλάβει την αποζημίωση του. Η καταβολή μισθού από το Ελληνικό Δημόσιο σε έλληνα εκπαιδευτικό, που διδάσκει σε γερμανικό Σχολείο είναι μεγάλο σκάνδαλο!
  2. 2) Η κυρία Θ.Ζ. ΠΕ02 (αρ. 2 της πράξης 1/24.08.2012), που τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο/Λύκειο Κολωνίας, δεν ευρίσκεται στην θέση αυτή. Οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Κολωνίας αντιμετωπίζουν τις ίδιες ελλείψεις όπως και οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Ντύσελντορφ.
  3. 3) Η κυρία Λ.Χ. Α. ΠΕ02 (αρ. πρ. 12) δεν ευρίσκεται στο Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ. Κανένας δεν την έχει δεί ή συναντήσει στο Σχολείο.
  4. 4) Η κυρία Π.Σ. ΠΕ02 (αρ. πρ. 17) δεν ευρίσκεται στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ.
  5. 5) Η κυρία Σ.Κ. ΠΕ02 (αρ. πρ. 21) δεν ευρίσκεται στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ.
  6. 6) Ο κύριος Σ.Μ. ΠΕ02 (αρ. πρ. 22) δεν ευρίσκεται στο Ελληνικό Λύκειο Μπίλεφελντ.
  7. 7) Η κυρία Μ.Δ. ΠΕ04 (αρ. πρ.28) θα έπρεπε να εργάζεται στο Ελληνικό Σχολείο και όχι να προσφέρει την πολυτέλεια της δεύτερης Ξένης γλώσσας στο Σχολείο Κρέφελντ. Ισχύουν ανάλογα όσα προανέφερα υπό το σημείο 1). Η εν λόγω εκπαιδευτικός διδάσκει τα μαθήματα Φυσική, Χημεία, Βιολογία, τα οποία δεν διδάσκονται σε κανένα Λύκειο ή Γυμνάσιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
  8. 8) Η κυρία Τ.Ο. ΠΕ04 (αρ. πρ. 30) δεν εμφανίζεται στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ. Η εν λόγω εκπαιδευτικός είναι φυσικός χημικός. Η ειδικότητα αυτή είναι σπάνια καθώς αυτή την στιγμή το Λύκειο Ντύσελντορφ δεν έχει καθηγητή Φυσικής ή Χημείας.
  9. 9) Η κυρία Κ.Γ. ΠΕ07 (αρ. πρ. 41), που όλως τυχαίως είναι και η σύζυγος σας δεν έχει μέχρι σήμερα εμφανισθεί στο ΕΔΣ Ντύσελντορφ.
10) Η κυρία Ε.Ζ. ΠΕ09 (αρ. πρ. 54) δεν εμφανίζεται στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ.
11) Η κυρία Τ.Α. ΠΕ10 (αρ. πρ. 55) δεν εμφανίζεται στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ.
12) Η κυρία Μ. Χ. ΠΕ19 (αρ. πρ. 68) έχει διορισθεί μόνον για τρείς ημέρες και 9 ώρες στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντύσελντορφ. Αν και το Σχολείο έχει ανάγκη μαθηματικού η εν λόγω εκπαιδευτικός έχει τοποθετηθεί στο γραφείο Συντονιστή για δύο ημέρες την εβδομάδα, οπου φροντίζει την ιστοσελίδα του γραφείου.
13) Η κυρία Ι.Ε. ΠΕ60 (αρ. πρ. 69) έχει τοποθετηθεί σε γερμανικό νηπιαγωγείο στο Σόλιγκεν με την επωνυμία Εστία. Η Ελλάδα πληρώνει νηπιαγωγό σε γερμανικό νηπιαγωγείο την στιγμή που υπάρχουν άλλες ανάγκες.
14) Η κυρία Μ. Χ. ΠΕ60 (αρ.πρ. 70) έχει τοποθετηθεί στο Γερμανικό Νηπιαγωγείο Βούπερταλ. Η Ελλάδα πληρώνει νηπιαγωγό σε γερμανικό νηπιαγωγείο την στιγμή που υπάρχουν άλλες ανάγκες.
15) Η κυρία Γ.Α. ΠΕ70 (αρ. πρ. 77) δεν εμφανίστηκε στο ΕΔΣ Ντύσελντορφ.
16) Η κύρια Μ.Α. ΠΕ70 (αρ. πρ. 91) δεν εμφανίζεται πλέον στο ΕΔΣ Ντύσλεντορφ
Ο εντολέας μου έχει την βάσιμη εντύπωση, ότι το Γραφείο του Συντονιστή θα έπρεπε να είχε καταγράψει τις ανάγκες του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Ντύσελντορφ και στην συνέχεια να προβεί στην κάλυψη των αναγκών του με βάση τους εκπαιδευτικούς, που έχει στην διάθεση του. Τα αμιγώς Ελληνικά Σχολεία προηγούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των Σχολείων που προσφέρουν την πολυτέλεια της εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Μόνον εάν περισεύουν εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλα Γερμανικά Σχολεία και μόνον όταν ο μισθός τους καταβάλλεται από το Γερμανικό Δημόσιο. Η προσφορά της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας είναι αυτή την εποχή μιά ακριβή πολυτέλεια.
Αν και ο εντολέας μου Σας ενημέρωσε για τα κακώς κείμενα, που τόσο καλά γνωρίζετε, απειλήσατε την 1.10.2012 και την 4.10.2012 τους γονείς και τους μαθητές ισχυριζόμενος, ότι εάν το μάθουν οι γερμανικές αρχές για τα κενά των σχολείων θα αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας των Ελληνικών Σχολείων στην Γερμανία.
Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες Σας και να φροντίσετε μέχρι την 15.11.2012 για την σύννομη κάλυψη των υπαρχόντων κενών προκειμένου οι μαθητές του Λυκείου να διδάσκονται στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς όλα τα μαθήματα. Σε περίπτωση που η τεθείσα προθεσμία παρέλθει άκαρπος, τότε Σας καλώ να παραιτηθείτε προκειμένου να αναλάβει κάποιος ικανότερος συνάδελφος σας και να φροντίσει για την ρύθμιση της υπόθεσης.

Με τιμή

Κ. Κιουρτσόγλου
Δικηγόρος, Δ.Ν.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βερολίνο
2. Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσελντορφ
3. Υπουργό Παιδείας
4. Υφυπουργό Παιδείας
5. ΔΙ.ΠΟ.ΔΕ
6. Α.Α.Δ.Δ.
7. Διακομματική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Ελλήνων
8. Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: