Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τυχερός του 2016 ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο - Πέτυχε το φλουρί των Θεσσαλών της Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» και οι σύλλογοι-μέλη των πόλεων Ντύσσελντορφ, Βισμπάντεν, Σβάινφουρτ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Κολωνία, Βερολίνο, Μόναχο και Ελβετία συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στις 14:00 και έκοψαν την Βασιλόπιτά τους για το 2016 παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων. Οικοδεσπότης της κοπής ήταν φέτος ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ, που είχε πετύχει το φλουρί του 2015. Το φλουρί του 2016 πέτυχε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας, που καταβάλλουν προσπάθεια για την εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από την Ελλάδα με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους συλλόγους. Ομολόγησε ότι είναι πρωτόγνωρη διαδικασία η "ηλεκτρονική" κοπή της βασιλόπιτας και θα ήθελε να ήταν κοντά τους για να σφίξει το χέρι του με όλους τους Ελληνες που ζουν εκτός Ελλάδας. Τέλος χαιρέτισε τους Θεσσαλούς τονίζοντας ότι «Οι Έλληνες έξω από την Ελλάδα χτίζουν γαλαξίες»!
Στη συνέχεια χαιρέτισαν τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων Βισμπάντεν, κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου, Σβάινφουρτ κ. Βασιλική Λασπά, Μπίλεφελντ κ. Ελευθερία Θάνου, Ντύσσελντορφ κ. Σοφία Μιχαλέ, Ζυρίχη κ. Βασίλειος Χουχουρέλος και Γκύτερσλο κ. Γεώργιος Βόμπρας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.
Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού για το επόμενο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που σχεδιάζεται να γίνει το Φθινόπωρο του 2016.
ΦΩΤΟ: Η πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου ΝτύσσελντορφΣοφία Μιχαλέ μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ντύσσελντορφ Κωνσταντίνο Μυλωνά, Γεώργιο Βράντζα και Τούλα Αγόρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: