Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Λίστα με Έλληνες καταθέτες δίνει η Γερμανία στο Υπ. Οικονομικών.

Μια λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των καταλόγων, οι οποίοι βρίσκονται για χρόνια στα χέρια των ελληνικών Αρχών και μέχρι σήμερα έχουν αποφέρει ελάχιστα έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Κλιμάκιο της ΓΓΔΕ, του ΣΔΟΕ αλλά και της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς θα μεταβούν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για να παραλάβουν τη λίστα από τις γερμανικές φορολογικές αρχές.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει στοιχεία Ελλήνων καταθετών τα οποία έχουν περιέλθει στον έλεγχο των γερμανικών φορολογικών αρχών στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων


Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008. 

«Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: