Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Την προεδρία της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ανέλαβε η Βαυαρία

Την προεδρία της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων για το τρέχον εξάμηνο ανέλαβε η Βαυαρία. Σαν στόχο η προεδρία βάζει να πραγματοποιηθεί Συνέδριο με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των γονέων και φορείς από ολόκληρη την Γερμανία.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται όλες oι Ομοσπονδίες να ενημερώσουν σχετικά τους συλλόγους τους και τις σχολικές επιτροπές.


Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται όλες oι Ομοσπονδίες να ενημερώσουν σχετικά τους συλλόγους τους και τις σχολικές επιτροπές.

Θέμα του Συνεδρίου θα είναι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή πρόταση για το μέλλον των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών.

Η σκέψη της προεδρίας είναι να υπάρχουν 2 μοντέλα για ολόκληρη την Γερμανία:

Ελληνικά σχολεία με φορέα το ελληνικό κράτος και άριστη εκμάθηση γερμανικών, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να ανταπεξέλθουν ισάξια στην πανεπιστημιακή και επαγγελματική κατεύθυνση στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Τα γερμανικά σχολεία να δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές που τα επισκέπτονται να μαθαίνουν άριστα την ελληνική γλώσσα όπως επίσης ελληνική ιστορία και γεωργραφία.

Με λίγα λόγια: Ό,τι ζητάνε οι γερμανικές αρχές στο ωρολόγιο πρόγραμμα σαν γερμανική ύλη στα ελληνικά σχολεία , τα αντίστοιχα να έχουμε στα γερμανικά σχολεία που επισκέπτονται ελληνόπουλα, σε ελληνική ύλη, και φυσικά αναγνώριση τίτλων και στις δύο κατευθύνσεις. καταλήγει η σχετική επιστολή.

Πληροφορίες: Krikis Athanasios, Dachauerstr 481, 80993 München,
Tel: 01607423024, E-mail: athanassios.krikis@man.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: