Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πώς ρε γαμότο μου να ευχηθείς Καλή Χρονιά;........ΠΩΣ;;;

Ελλάδα του σοσιαληστρικού ΔΝΤ: Αυτοκτόνησε γιατί δεν έβρισκε δουλειά...

«Δεν αντέχω την αναδουλειά. Δεν μπορώ άλλο. Γι' αυτό και θέλω να με συγχωρήσετε»
«Δεν φταίει κανένας. Αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου, γιατί δεν αντέχω την αναδουλειά. Δεν μπορώ άλλο. Γι' αυτό και θέλω να με συγχωρήσετε αδέλφια, ξαδέλφια, ανίψια φίλοι... μάνα. Σας χαιρετώ με αγάπη. Δεν θέλω να με κλάψετε, θέλω να γελάτε».
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που έγραψε ο 52χρονος οικοδόμος που βρέθηκε από διερχόμενο οδηγό απαγχονισμένος σε μία από τις κεντρικότερες γέφυρες της περιοχής της Ακράτας.
Το σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του παντελονιού του εξηγούσε τον λόγο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Η οικογένεια του 52χρονου οικοδόμου γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αφού τους τελευταίους μήνες ήταν άνεργος όπως και.. δεκάδες συνάδελφοί του μιας και ο κλάδος της οικοδομικής δραστηριότητας παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση στον νομό...

Ο 52χρονος είχε πολλούς μήνες να εργαστεί και το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. 
Οι οικοδόμος είχε προσπαθήσει και παλαιότερα να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και προχθές, όπου πήγε στη γέφυρα, πέρασε ένα σκοινί στον λαιμό του και κρεμάστηκε.
 Στον Νομό Αχαΐας είναι η τρίτη αυτοκτονία άνεργου οικοδόμου το 2010. Οι οικονομικές υποχρεώσεις πιέζουν τους μεροκαματιάρηδες, που πλέον ούτε μερεμέτια δεν μπορούν να κάνουν και πολλοί είναι αυτοί που οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα. 
Λίνα Μπάστα (Έθνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: