Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Συνέδριο της ΟΕΚ Γερμανίας


Η έντονη αντιπαράθεση των κομματικών συνδυασμών και των παρατάξεων,το επίσης έντονο προεκλογικό κλίμα αλλα και η συμφωνία οτι το Μαζικό Μεταναστευτικό Κίνημα περνάει μια απο τις μεγαλύτερες κρίσεις του,ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του 21 ου Συνέδριου της ΟΕΚ.
Η πόλωση που υπήρξε είχε και σαν αποτέλεσμα να μην "κινδυνέψει" και το κατεστημένο του ΔΣ απο την παρουσία της Νέας Παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑΣ αν και οι θέσεις που αυτή εξέφρασε βρήκαν αρκετους συνέδρους σύμφωνους.
Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας
Η παράταξη "Νέες Δυνάμεις", που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκαν με τη λήξη των εργασιών του 21ου συνεδρίου.

Αναλυτικότερα, οι "Νέες Δυνάμεις" έλαβαν 55 ψήφους και καταλαμβάνουν 7 έδρες. Ακολουθούν η ΠΑΣΚΕΜ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με 29 ψήφους και 4 έδρες, η "Δημοκρατική Ενότητα", που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με 22 ψήφους και 3 έδρες και η παράταξη ΜΑΣ, που πρόσκειται στον ΣΥΝ, με 4 ψήφους και 1 έδρα.Δέν εξέλεξε έδρα η "Ενότητα".

Το νέο ΔΣ της ΟΕΚ Γερμανίας έχει διετή θητεία και θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός δύο εβδομάδων, όπως προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: